Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Τετραήμερο προσκύνημα (28 Απριλίου- 1 Μαϊου 2017) της δεξιάς χειρός του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος στη Ρουμανία.

 
1P1070366.gif
Μετά την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Αλεξανδρείας και Τέλεορμαν κ. Γαλακτίωνα (Εκκλησία Ρουμανίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος απέστειλε τετραμελή αντιπροσωπεία, η οποία μετέφερε τη δεξία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος  στο περίλαμπρο και νεοανεγειρόμενο Μοναστήρι του Παντοκράτορα της Επισκοπής Αλεξάνδρειας, προς προσκύνηση και αγιασμό του ευσεβούς ρουμανικού λαού.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κερκύρας, ο Πρωτ. Θωμάς Κασταμονίτης και δύο επίτροποι του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος (Σπύρος Αγάθος και Άγγελος Κοντούτσης).
Την Παρασκευή 28 Απριλίου έγινε η υποδοχή του λειψάνου, ο δε π. Σεραφείμ μετέφερε τον χαιρετισμό του κ. Νεκταρίου, τονίζοντας την ξεχωριστή θέση που έχει ο Άγιος Σπυρίδων στις καρδιές των Κερκυραίων. Ο ιερός Σπυρίδων είναι ένας παγκόσμιος Άγιος, ένας οικουμενικός Επίσκοπος, ο οποίος εν Πνεύματι Αγίω, περιβάλλει δια των ευχών και της αγάπης του ολόκληρο τον κόσμο.
Την Κυριακή 30 Απριλίου, εορτή των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, πραγματοποιήθηκε λαμπρό συλλείτουργο πολλών Επισκόπων της ρουμανικής Εκκλησίας. Ήταν η πιο ξεχωριστή ημέρα του προσκυνήματος, αφού εόρταζε η Ιερά Μονή στην οποία φυλάσσεται τμήμα του λειψάνου της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, της Μυροφόρου.
Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο π. Σεραφείμ τόνισε ότι ζούμε τη χαρά της Αναστάσεως, τη χαρά που γεύθηκαν οι Απόστολοι και οι Μυροφόρες γυναίκες που είδαν τον Αναστημένο Χριστό, αλλά και μια χαρά που γεύονται όλοι οι Άγιοι, οι Μάρτυρες και οι πιστοί όλων των εποχών. Ο Κύριος με την Ανάστασή Του χάρισε την αφθαρσία και την αθανασία στον άνθρωπο. Πρόγευση αυτής της αφθαρσίας είναι το χαριτόβρυτο ιερό  λείψανο  του Αγίου Σπυρίδωνος.
Να σημειωθεί τέλος ότι χιλιάδες λαού προσκύνησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την δεξιά χείρα του Αγίου, λαμβάνοντας τη Χάρη του για την καθημερινότητά τους. Επιπλέον διάφορες χορωδίες από τη Ρουμανία και ιδιαίτερα η χορωδία της Κωνστάντζας πλαισίωσαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις.  
 
2P1070337.gif
 
3P1070363.gif
 
4P1070381.gif
 
5P1070401.gif
 
6P1070407.gif
 
7P1070435.gif
 
8P1070474.gif