Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ιερισσού.


Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου, του Φαρμακού, και τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, τελέσθηκε απόψε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης στην Αρναία Προεόρτιος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, του προ της απολύσεως αφιχθέντος για τη συμμετοχή του στο αυριανό συλλείτουργο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και το μήνυμα των Παραβολών του Κυρίου, που αναγιγνώσκονται τις Κυριακές του Τριωδίου, και ιδιαίτερα στην αυριανή Ευαγγελική Περικοπή περί της Μελλούσης Κρίσεως, τονίζοντας πώς ο άνθρωπος αποδεχόμενος την κλήση του Θεού γίνεται αληθινά θεόκλητος, ακόμα και αν έχει παραπλανηθεί ή αποπροσανατολιστεί.
Ευχήθηκε δε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητο πολυχρόνια Αρχιερατεία, υπογραμμίζοντας τους δεσμούς με τους οποίους επί ήμισυ αιώνος συνδέονται, από την κοινή τους συνοδοιπορία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους προσελθόντες Κληρικούς από την Ιερά Μητρόπολη και άλλες Μητροπόλεις, τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πιστούς για την παρουσία τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει ήδη στην Αθήνα, προκειμένου αύριο να παραστεί στο ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου, του εξ Ερμουπόλεως, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδα.




για όλες τις φωτογραφίες Εδώ