Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις διάκονον χειροτονία π. Σεραφείμ Περγάρη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Λευκάδος.

Το πρωί της Δευτέρας, 24 Φεβρουαρίου 2020 τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Λευκάδος, μεσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καθώς και φιλοξενούμενους κληρικούς εκ των Ιερών Μητροπόλεων Ηλείας και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε εις υποδιάκονο τον μοναχό Σεραφείμ (κατά κόσμο Βασίλειο – Χρήστο) Περγάρη, έναν ευσεβή και εκλεκτό νέο καταγόμενο από την Μυρσίνη Ηλείας, γαλουχημένο εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μέσα στους κόλπους της  Εκκλησίας, τον οποίο την προηγούμενη, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος εκάρε μοναχό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς όπου και θα ανήκει από τούδε και στο εξής.
Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Σεραφείμ, με την προσευχή κλήρου και λαού που από νωρίς είχε κατακλείσει τον Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως. Ο π. Σεραφείμ στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που από την πρώτη στιγμή τον αγκάλιασε ως πνευματικός πατέρας καθώς και τους κατά σάρκα γονείς και τον αδελφό του, τους κληρικούς, Αρχιερείς και πρεσβυτέρους, τους καθηγητές του, τους φιλοξενούμενους κληρικούς και λαϊκούς καθώς και όλους όσους τον ευεργέτησαν κατά την πορεία της κοσμικής του ζωής.
Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον νέο μοναχό και Διάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τόνισε μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη που ο νέος κληρικός μας φέρει από σήμερα και στο εξής απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους κρατώντας καθαρό τον χιτώνα της Ιερωσύνης του Χριστού και του ευχήθηκε καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας. Στη συνέχεια, ιερός Κλήρος και πιστός λαός του Θεού, αναφώνησε το «Άξιος».
Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τόσο τους κληρικούς, πρεσβυτέρους και διακόνους όσο και όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στην χαρά του νέου Διακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Λίγο αργότερα ο νεοχειροτονηθείς π. Σεραφείμ εις ένδειξιν υιικής αγάπης και τιμής προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ένα εγκόλπιο και στη συνέχεια οι γονείς του Ιωάννης και Άννα έναν σταυρό ευλογίας.