Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Οι 10 πληγές του Φαραώ (Μέρος α΄) - Έξοδος επεισόδιο 4.

 
Οι 10 πληγές του Φαραώ είναι ιστορικό γεγονός που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο "Έξοδος", είναι πληγές που επήλθαν μετά από την αλαζονική συμπεριφορά του Φαραώ που ήταν βασιλιάς της Αιγύπτου. Κάποιες από αυτές τις πληγές ήταν πολύ φοβερές για τους Αιγυπτίους. Ο σκληρόκαρδος Φαραώ δεν υποχωρούσε από την εγωιστική του συμπεριφορά καθόλου και δεν άκουγε τον Θεό των Ισραηλιτών. Στο πρώτο μέρος από τις 10 πληγές του Φαραώ έχουμε την μεταβολή του νερού σε αίμα, τα βατράχια που γέμισαν όλη την Αίγυπτο, τα κουνούπια που σκέπασαν όλη τη χώρα της Αιγύπτου, καθώς και τις αμέτρητες μύγες, αλλά και τον θάνατο των ζώων της Αιγύπτου. Την περίοδο εκείνη Φαραώ ήταν ο Μερνεφθά ο Α΄, υιός και διάδοχος του Ραμσή Β΄.