Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Αετοχώρι.

Νεανικές φωνές γέμισε η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020. Τα παιδιά, της Β' τάξης του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους, υποδέχτηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.
Τα παιδιά από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο καθολικό της μονής όπου και έψαλλαν μαζί με τους πατέρες την ακολουθία των ωρών. Έπειτα ο μητροπολίτης μας, απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε τη σημασία που έχει ο φωτισμός του Θεού στη ζωή μας και στη συνέχειά της. Έπειτα ο Σεβασμιότατος σχολίασε το γεγονός πως πολλές φορές ακούμε ανθρώπους να δηλώνουν ανοιχτά πως δεν πιστεύουν στο Θεό, κι αυτό γιατί εκείνοι οι άνθρωποι ποτέ δεν συνάντησαν στη ζωή τους το Θεό και ποτέ δεν τον είχαν στην καθημερινότητά τους. Γι' αυτό το λόγο ο μητροπολίτης μας προέτρεψε τα παιδιά καθημερινά πριν από κάθε σχεδιασμό ή προγραμματισμό της ζωής τους, να λένε τη φράση "Πρώτα ο Θεός". Τέλος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή δύναμη και τα ενθάρρυνε να μην το βάζουν ποτέ κάτω λέγοντας ότι την αξία των αισθημάτων, των ικανοτήτων και της αντίληψής τους κανείς δε μπορεί να την υποτιμήσει.
Έπειτα όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο αρχονταρίκι της μονής όπου προσφέρθηκε από τους πατέρες κέρασμα προς τιμή των παιδιών και των καθηγητών τους.