Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Σεβασμιώτατος: «Να σαρκώνεις τα χαρίσματα της μακαριστής γερόντισσας Στυλιανής».

Κατόπιν σεπτής εντολής, κανονικής άδειας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών ετέλεσε στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης,  την ρασοφορία της δοκίμου Αλεξίας Καρατζογιάννη,  δίνοντάς της το όνομα Στυλιανή, εις τιμήν του Οσίου Πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος και της μακαριστής γερόντισσας Στυλιανής.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Συμεών μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του κοινού πνευματικού πατέρα μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και συνεχάρη την νέα Καθηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Θεοφανώ και την αδελφότητα, γι’ αυτό το νέο πνευματικό καρπό της Μονής, που είναι η μοναχή Στυλιανή η νεότερη.
«Σε αξίωσε ο Θεός, αδελφή μου Στυλιανή, να είσαι όχι μόνο κατά Θεόν συνώνυμη αλλά και κατά κόσμον συνεπώνυμη με την μακαριστή και Αγία γερόντισσα μας Στυλιανή, η χάρη της οποίας πλημμυρίζει κάθε σπιθαμή, κάθε σημείο της Μονής.
Εύχομαι με την υπακοή σου προς την γερόντισσα σου, Καθηγουμένη Θεοφανώ, στην οποία θα έχεις την πνευματική σου αναφορά, αλλά και κυρίως με τον αγώνα σου, με τον αγνό σου πόθο, με τους ασκητικούς ιδρώτες αλλά και με το νεανικό σου σφρίγος, να σαρκώνεις τα χαρίσματα της μακαριστής γερόντισσας Στυλιανής στην ζωή της Μονής και στην ζωή του ταλαίπωρου αυτού κόσμου», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Συμεών.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Φραγκίσκο Λάβδα, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ και Προφήτη Ηλία Παλαιάς Πεντέλης και διατελέσαντα Διευθυντή του Γραφείου τη Πρωτοσυγκελλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  επί Πρωτοσυγκελλίας του, μετέβη στο μνήμα της μακαριστής γερόντισσας Στυλιανής και ετέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και συγκίνησης.
Κατά την φιλοξενία που παρέθεσε η Αδελφότητα στο Αρχονταρίκι της Μονής ο κ. Συμεών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο πνευματικό του πατέρα,  που του έχει δώσει την άδεια να έχει τελέσει στην Μονή τα τελευταία δυο χρόνια,  τρεις κουρές μοναζουσών, την ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης Θεοφανούς και τώρα την ρασοφορία της μοναχής Στυλιανής.