Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων.

018Η Ιερά Μνήμη του Ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου, την ημέρα κατά την οποία ο Σεπτός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος άγει τα ονομαστήρια του, εορτάσθηκε με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την οφειλομένη τιμή στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020 και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι.
Το Θείο Λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και ομίλησε περί της προσωπικότητας του Αγίου, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος ως δωρεά του Κυρίου, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων και Ιερέων, στον Σεπτό Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Σταγών τα Έτη Πολλά.
Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς που εκοποίασαν και ταξίδεψαν από τις Επαρχίες τους για να βρεθούν στην περιοχή των Μετεώρων.
Την Αγιώνυμο ημέρα της Εορτής, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2020, τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τους Αρχιερείς πλαισίωναν, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι.
Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν και φέτος για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής, εγκαρδίου σεβασμού και υϊικής αγάπης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μετεώρων, ο Αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς επίσης του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δομέτιος Ντελλής, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεταστροφή του αγίου Θεοκλήτου προς το Χριστό, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί φρικτό μαρτυρικό θάνατο.
Προ της Απολύσεως της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, προς όλους όσους προσήλθαν και λάμπρυναν με την παρουσία και την προσευχή τους την ημέρα αυτή.