Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ.

Γενική Ιερατική Σύναξη έγινε το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Στην σύναξη κύριος εισηγητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Προσεγγίζοντάς τους νέους μας στην οικογένεια, στην ενορία, στην εξομολόγηση».

Ο ομιλητής, χρησιμοποιώντας και λόγους συγχρόνων γερόντων, όπως οι άγιοι Πορφύριος, Παΐσιος, Σιλουανός ο Αθωνίτης, Αμφιλόχιος εν Πάτμω και παραδείγματα από την πλούσια δική του ποιμαντική εμπειρία,  τόνισε ότι οι νέοι μας σήμερα ζητούν αυθεντικότητα. Έχουν κουραστεί από την υποκρισία και την ασυνέπεια λόγων και έργων. Θέλουν ακόμη δημιουργική συμμετοχή στην ενοριακή ζωή, αγάπη, διακριτικότητα και όχι υπερβολική αυστηρότητα. Κατέδειξε ότι η οργάνωση χώρων όπως οι κατασκηνώσεις, στις οποίες οι νέοι μπορούν να φύγουν από το μονοπώλιο των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου, να συζητήσουν αυθεντικά όχι μόνο ακούγοντας αλλά βιώνοντας τον λόγο του Θεού, όπως επίσης και η ύπαρξη ιερέων- ποιμένων που πρωτίστως ακούνε με σεβασμό και νοιάζονται είναι στοιχεία που καθιστούν ευχερέστερη την διαποίμανση.  
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον ομιλητή για την όλη διακονία του και τα όσα εμπνευσμένα από την εμπειρία είπε, τόνισε στους ιερείς ότι έχει έρθει ο καιρός να σταματήσουμε να μεταθέτουμε τις ευθύνες μας στις δυσχέρειες της εποχής, να πάψουμε εν διακατεχόμαστε από αδιαφορία, παθητικότητα και αναμονή. Χρειάζεται περισσότερη θυσία και αφιέρωση.
Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση και στο τέλος της σύναξης οι εκπρόσωποι της Μητροπόλεως στην Γενική Συνέλευση του ΙΣΚΕ ενημέρωσαν τους ιερείς για τα όσα διημείφθησαν εκεί.