Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Δέηση ὑπέρ ἀναπαύσεως τοῦ μακαριστοῦ Καλλινίκου στήν Πάτρα.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, ελειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής, 1.3.2020 , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ανεφέρθη στο πρόσωπο του κοιμηθέντος Ιεράρχου, Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία χαρισματική, πολυτάλαντη και εμβληματική προσωπικότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδόξου Εκκλησίας γενικώτερα.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο πολυσχιδές έργο του μακαριστού Ιεράρχου και στην πνευματική σχέση που είχε με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, του οποίου Χριστοδούλου ήτο πνευματικός πατήρ.
Επίσης ομίλησε για τον πνευματικό σύνδεσμο που είχε προσωπικά ο Σεβασμιώτατος με τον κοιμηθέντα Ιεράρχη, αλλά και για την σχέση του αοιδίμου Καλλινίκου με την Πάτρα, αφού στην Πάτρα έζησε κατά την νεότητά του και υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης και Κατηχητής.
Επίσης στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών είχε καρή Μοναχός, ενώ στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών είχε χειροτονηθεί Διάκονος, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Πατρών Θεοκλήτου, του μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών.