Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

«Μήτηρ φωτός… φωτοφόρες Μητέρες»: Βυζαντινή πανδαισία ήχων στον Άγιο Πέτρο Άργους.

«Μήτηρ φωτός… φωτοφόρες Μητέρες»: Βυζαντινή πανδαισία ήχων στον Άγιο Πέτρο Άργους
Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε από την  Βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κυπραίου Δήμητρα σε συνεργασία με τον Βυζαντινό χορό «Άγιος Πέτρος, επίσκοπος Άργους» του κ. Ιωάννη Χαβιαρλή  με τίτλο «Μήτηρ φωτός… φωτοφόρες Μητέρες».
Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στον Καθεδρικό Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου στο Άργος, ο Βυζαντινός Χορός σε μια από κοινού εμφάνιση με τη Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου, υπό την δ/νση της πρεσβυτέρας κ.Δήμητρα Κυπραίου Ιωαννίδη, Διπλωματούχου Βυζαντινής Μουσικής και Καθηγήτριας στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής μας, με τη συνεργασία του κ.Μάριου Καραχάλιου, επίσης Καθηγητή στο κανονάκι στο Μουσικό Σχολείο, ερμήνευσαν αποσπάσματα από την υμνολογία της Υπαπαντής και όχι μόνο, σε μια βυζαντινή πανδαισία ήχων, με την αθρόα συμμετοχή νέων που εντρυφούν στην Ιερή Τέχνη!
Συνεργάστηκαν οι καθηγητές του Μουσικού σχολείου Αργολίδας:

Κανονάκι : κ. Καραχάλιος Μάριος
Επιμέλεια κειμένων : κ. Καλποδήμου Καλλιόπη
Επιμέλεια Προγράμματος- Αφίσας : Αυγουστοπούλου Δήμητρα