Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγνώμης στην Ιερά Μητρόπολίις Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου.

Μεγάλη Τεσσαρακοστή πορεία προς το Πάσχα, ταξίδι αυτοανακάλυψης και συνάντησης με τον Αναστημένο Χριστό.
Η συγχώρηση, η μετάνοια, η καταλλαγή, η υποχωρητικότητα, η ανεκτικότητα, η αλήθεια της σκέψης, του λόγου και των πράξεων, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η νηστεία, η προσευχή και γενικά ο πνευματικός αγώνας είναι τα μόνα εφόδια που θα βοηθήσουν στην καρποφορία των χαρισμάτων «τοῦ ἐν ἡμῖν ἐνοικοῦντος Ἁγίου Πνεύματος» προκειμένου να αξιωθούμε τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο στην ολοκλήρωση υγιούς προσωπικότητας και ανάπτυξης της κοινωνίας, επιτακτικά αιτήματα των καιρών. Η συγνώμη δεν είναι απλώς μια κίνηση αλλά μια συνάντηση της αλήθειας του ενός με του άλλου. Στη συγνώμη μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε τις αλήθειες μας χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα, αιτία τσακωμού ή απομάκρυνσης. Η συγνώμη είναι η αρχή της συνύπαρξης. Ο Χριστός ανέβηκε πάνω στο σταυρό για να συγχωρεθούμε όλοι εμείς.
Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα πλαίσια της πορείας για την όντως αλήθεια και Ζωή και την φιλόστοργο ποιμαντική μέριμνα της για την πνευματική στήριξη των πιστών, σας προσκαλεί στον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό της συγνώμης και της εισόδου στο στάδιο των αρετών που θα τελεστεί την Κυριακή της Τυρινής 1η Μαρτίου και ώρα 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαμασκηνού. Μετά το πέρας του εσπερινού θα μιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Ἡρακλείου Ἀρχιμ. Βαρθολομαῖος.