Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Τοπική Αγιολογία Mauris euismod rhoncus tortor Μητροπολίτης Sed nunc augue Μητρόπολη Φωκίδας Why is it needed Τα νέα μας What is Lorem Ipsum? Νεότητα ?e?t?ta Επικοινωνία Where can I get some Φωκίδος Θεόκτιστος: Επίσκοπος σημαίνει Πατέρας του λαού, των κληρικών και των μοναχών της επαρχίας του.

 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος την Κυριακή λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μαλαμάτων Δωρίδος. Κλήρος, άρχοντες και πλήθος λαού προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης.
Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πολυκάρπου κατά τη διάρκεια του κηρύγματος μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Ο Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης υπήρξε ο πραγματικός πατέρας του λαού, των κληρικών και των αφιερωμένων προσώπων στον Κύριο. Όλοι προσέτρεχαν σε αυτόν ζητώντας τις προσευχές του, την βοήθειά του στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Έτσι πρέπει να είναι οι Επίσκοποί μας. Το αυτό αδελφοί μου να γνωρίζετε ότι αγωνίζομαι καθημερινά να επιτύχω και εγώ, ποθώ να είμαι ο πατέρας του λαού μας, των κληρικών μας και των κληρικών της επαρχίας μας. Ο Άγιος Πολύκαρπος πρέπει να είναι για εμάς τους Επισκόπους και τους κληρικούς το πρότυπό μας και αν χρειαστεί για τον Χριστό, την Εκκλησία και τον πιστό λαό μας να δίνουμε και τη ζωή μας, όπως έπραξε και ο σημερινός εορταζόμενος άγιος».


Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως