Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
Μεγάλη εορτή και πανήγυρις στην Λάρισα, στον περιώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τελέσθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο στη Λάρισα και τον ευχαρίστησε που αποδέχθηκε την πρόσκληση του να προεξάρχει των εορτασμών του Αγίου Νικολάου, ενώ του ευχήθηκε με αγάπη πολλή καλή δύναμη στην νέα αυτή διακονία που του ανέθεσε η αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία.
Ακολούθως στον εμπνευσμένο λόγο του ο Ιεράρχης της Σμύρνης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, τόνισε την ανάγκη να αγωνισθούμε έτι περισσότερο μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, καταρτιζόμενοι και προσευχόμενοι, ώστε μιμούμενοι τον Άγιο Νικόλαο, να κατανοήσουμε την αξία του λόγου του Θεού και εφαρμόζοντες αυτόν να γίνουμε άνθρωποι του Θεού και τέκνα της χάριτός του. Ευχαρίστησε δε καρδιακώς τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την πλουσία αγάπη του, την οποία από νέος κληρικός εβίωνε.