Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου - Σοχού.

Την 31η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού, όπου και ομίλησε επικαίρος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, αναλύοντας εκτενώς την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, καλώντας στο τέλος όλους να πορεύονται πάντοτε την οδό Κυρίου, που οδηγεί στην Σωτηρία και στην Βασιλεία των Ουρανών.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε εις την Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, η Τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και η Ευλογία αυτής, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως του Λαγκαδά και των Αρχών του Τόπου, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς και Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των μελών των Ερανικών Επιτροπών, των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών και των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών, καθώς επίσης και των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητροπόλεως.
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε με πολλή αγάπη ενισχυτικούς λόγους προς τους παρισταμένους, καλώντας τους σε κοινή συστράτευση για το κοινό καλό του τόπου και της επαρχίας μας, ενώ παράλληλα αναφέρθη εν συντομία στα εκκλησιαστικά και τοπικά γενικότερα γεγονότα και δράσεις της Μητροπόλεως που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν έτος 2017, με σπουδαιότερο εκείνο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με το οποίο και κορυφώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως 1037 ετών από της ιδρύσεως της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και των 50 ετών από της επανιδρύσεως της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους εν όψει του Νέου Έτους.