Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Μήνυμα ενότητας του Αρχιεπισκόπου για τη νέα χρονιά.

29.12.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:32:12 PM

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Την νέα χρονιά να προχωρήσουμε ενωμένοι» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία Ιεραρχών, Πολιτικών, Διευθυντών των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικών και λαϊκών.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «οι ευχές που ακούσαμε αγκαλιάζουν τα προβλήματά, τα συναισθήματα, τις ελλείψεις, τις προσδοκίες και την αισιοδοξία μας. Είναι μία ευκαιρία σε αυτήν την μικρή τελετή να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας δώσει έναν ευλογημένο χρόνο και όλα αυτά τα όνειρα να γίνουν κατά το δυνατόν πραγματικότητα». Ευχήθηκε, επίσης, σε όλους ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, ειρήνη, προκοπή, σύνεση, ενότητα και κοινή προσπάθεια. «Αν δεν ενώσουμε τις προσπάθειες και αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί δεν θα βρούμε το δρόμο για να προχωρήσουμε» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην Αρχιεπισκοπή τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο κ. Παναγιώτης Σκουρολιάκος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σπυρίδων Καρανικόλας ως εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, Βουλευτές, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, παρέστησαν, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη, ο Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας. Το φλουρί της Βασιλόπιτας έτυχε στον Βουλευτή κ. Κώστα Σκανδαλίδη.