Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος “Ο δρόμος της σωτηρίας είναι η μετάνοια”.

Bishop of Corfu, Mr. Nektarios "The road to Salvation is through repentance" 
Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι η αρχή του Ευαγγελίου είναι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Ο Πρόδρομος προετοίμασε την οδό για τον επερχόμενο Μεσσία, τον Ιησού Χριστό. Ο Ιωάννης βάπτιζε στον Ιορδάνη ποταμό τους μετανοούντες ανθρώπους με νερό.
Ο Κύριος όμως βαπτίζει τους πιστούς με φωτιά και με Πνεύμα Άγιο. Το πυρ της Θεότητος κατακαίει όλα τα έργα του σκότους και της αμαρτίας, αρκεί ο άνθρωπος να γίνει εκζητητής του ελέους του Θεού.
Ο δρόμος της σωτηρίας είναι η μετάνοια, η κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος συνειδητοποιεί πόσο έχει λυπήσει τον Θεό και επιστρέφει σε Εκείνον αλλάζοντας καρδιά και νου και πράττοντας κάθε έργο αγαθό.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Αγία μας Εκκλησία μάς καλεί να βιώσουμε και να κατανοήσουμε όλα τα υπερφυά μυστήρια της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, όπως την κατά σάρκα γέννηση του Θεού Λόγου, τα Θεία Επιφάνεια, τον Σταυρό, την Ταφή, την Ανάσταση και την εις ουρανούς Ανάληψη του Κυρίου.
Ο πιστός ζει αυτά τα μυστήρια με την συμμετοχή του στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και με τον πνευματικό του αγώνα.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να πορεύονται τον δρόμο της χάριτος και του Αγιασμού, κοινωνώντας αγαπητικά με τον Κύριο της Δόξης.