Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Αγίου Στεφάνου Εξοχής Θεσσαλονίκης.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΎΠΟΥ
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Εξοχή, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, ανήμερα της εορτής του πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου.

«Και ην το πρόσωπον αυτού, ωσεί πρόσωπον αγγέλου» ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη μαρτυρία της πίστεως και την έμπνευση που προκαλούσε ο Αρχιδιάκονος Στέφανος με το φωτεινό του πρόσωπο, στο οποίο καθρεπτίζονταν μία άγια και αγωνιστική ζωή.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,  ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του οικονόμου στον π. Σταύρο Ιντζέ.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, με τη  συνοδεία του, επισκέφτηκε το «αρχονταρίκι του αγίου Στεφάνου» το   σπίτι δηλαδή του πρώην Διευθυντού της Παθολογικής Κλινικής  του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κ. Εμμανουήλ Πάγκαλου και είχε μία όμορφη αναστροφή με συνεργάτες της Μητρόπολης.
Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας της  Χορταΐτισσας, για να επιθεωρήσει την κατασκευή του εξωνάρθηκα.
Εκεί, η λαϊκή ευσέβεια εκδηλώθηκε με τρόπο πρωτότυπο και συγκινητικό: ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης έδωσε το όνομα της Παναγίας  της Χορταίτισσας στο καινούργιο οκταθέσιο λεωφορείο του και παρακάλεσε το Σεβασμιώτατο να τελέσει τον αγιασμό. Ο Σεβασμιώτατος, του ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο  το νέο όχημα και να πορεύεται «εις οδούς ειρήνης και χαράς» πάντα.
Εκ του Γραφείου Τύπου .