Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος για τους Τρεις Ιεράρχες: «Διδάσκαλοι όχι μόνο με τον λόγο αλλά πρωτίστως με το ενάρετο έργο τους».



Το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών, στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου.

  
Στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο θαυμαστό έργο των Αγίων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των μεγάλων Διδασκάλων και θεμελιωτών της ελληνικής Παιδείας, οι οποίοι υπήρξαν οδηγοί της κοινωνίας και παράλληλα κράτησαν το σκάφος της Εκκλησίας στην ορθή πορεία πλεύσης. Και αυτό δεν ήταν μόνο επίτευγμα της μορφώσεώς τους, αλλά κυρίως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής τους που ακτινοβολούσε το φως και το πνεύμα του Θεού, καθώς αξιοποίησαν τα εφόδια που είχαν λάβει από τις σπουδές για να βοηθήσουν τον κόσμο και τον συνάνθρωπο.
  
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

  
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο σεβαστός Ποιμενάρχης ο οποίος, απευθυνόμενος προς την μαθητιώσα νεολαία της πόλεως που μετείχε της Θείας Λειτουργίας, ανεφέρθη στους «τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος» που η Εκκλησία πανηγυρίζει λαμπρώς. «Οι Τρεις Ιεράρχες δεν ήσαν μόνο διδάσκαλοι με τον λόγο αλλά πρωτίστως με το έργο τους», υπεγράμμισε και προσέθεσε: «Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι διότι οι αυτοί μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας εκφράζουν ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει σήμερα ο Ελληνισμός οικουμενικά. Εκφράζουν το μεγαλείο της σοφίας του ελληνικού πνεύματος, της σοφίας όμως που είναι συνδεδεμένη με την αρετή, διότι γνώριζαν παράλληλα όλα εκείνα τα μηνύματα του Ευαγγελίου που οδηγούν τον άνθρωπο μέσα από τη σοφία του Θεού στο γεγονός της σωτηρίας του ανθρώπου».