Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.

 
Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν απόψε το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους της Μυκόνου και από τη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του Υπουργού Εργασιας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, τους ύμνους του οποίου απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία « Αντιφωνικό Μέλος», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, έψαλε, συναδόντων των πιστών, επί του προευτρεπισμένου Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία και τις πολλές αγαθοδωρίες της Ιεράς Μονής Τουρλιανής προς την τοπική κοινωνία, διά της παραχωρήσεως της χρήσης κτημάτων της, προκειμένου επ` αυτών να ανεγερθούν ποδοσφαιρικό γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο, το πολυθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το Πνευματικό Κέντρο, το Κοινοτικό Κατάστημα, η Πλατεία και ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων της Άνω Μεράς,και επ' εσχάτων το Γυμνάσιο της Άνω Μεράς, ανεμνήσθη του κτήτορος της Μονής Ιγνατίου Μπάσολα, του αοιδίμου Ηγουμένου της Μονής, Μακαριστού Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη και των πατέρων Θεολόγου Καταμπά και Ιγνατίου Μηλιού. και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον, όπως χαρακτηριστικά είπε, τελευταίο κρίκο των Πατέρων της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για το ποιμαντικό του έργο και τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή, και ευχήθηκε προς τους πολυπληθείς παρισταμένους. Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ιερουργήσει ωσαύτως στο Καθολικό της πανηγυρίζούσης Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής.