Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας τελέσθηκε την, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019,  ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

 Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο κήρυγμα του ανέλυσε τον όρο “Χριστιανική Πίστη”, αναφέροντας ότι αποτελεί δύναμη που φέρνει τον άνθρωπο κοντά στο Θεό και τον ενώνει με Αυτόν. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα του Αγίου τον χαρακτήρισε μιμητή του Χριστού, λέγοντας ότι η πίστη του διακρίνεται στο βίο του και την θεολογία του. 
Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν στην Κάτω Ασέα για να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο και να του ευχηθούν τα δέοντα.

για όλες τις φωτογραφίες Εδώ