Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παρασπόρι Σητείας.

 
Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Αυγούστου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του εν Αγίοις Πατρός ημών Αλεξάνδρου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο Παρασπόρι Σητείας.

Ο Σεβ., μετά την ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων, αναφέρθηκε στον οσιακό βίο του εορταζομένου Αγίου, σημειώνοντας ότι υπήρξε πρότυπο αρετής, αγάπης προς τον Χριστό και την Αγία του Εκκλησία, υπερασπιστής της αληθείας και πολέμιος των αιρετικών Αρειανών και της κακόδοξης διδασκαλίας τους, την οποία πολέμησε σφοδρά στην Α´ Οικουμενική Σύνοδο. Τέλος, υπενθύμισε ότι είναι ο μοναδικός ναός στην Ιερά Μητρόπολη επ᾽ ονόματι του Αγίου Αλεξάνδρου και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μακαριστή κτιτόρισσα Μαλάμω Γαλετάκη, η οποία εις μνήμη του πρόωρα θανόντος γιου της Αλεξάνδρου, ως γνήσια ευλαβής Μικρασιάτισσα, ανήγειρε τον ναό και τον αφιέρωσε στον Άγιο, και εξεδήμησε προς Κύριον την ημέρα μνήμης του Αγίου.
Στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κτιτόρων του Ναού.
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σητείας και γαμβρός της κτιτόρισσας πρωτ. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Σκορδύλλου π. Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης και αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Καζαμίας.

 http://www.imis.gr/