Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 εορτάσθηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου προς τον Φιλάνθρωπο Θεό. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως π. Αρσένιος Μπαρμπαγιάννης.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Ιερείς  και Διακόνους της Μητροπόλεως. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείον λόγον προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ως μάρτυρα της αληθείας.
Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε νηστίσιμη τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής προς όλους τους παρευρισκομένους πιστούς.