Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, μετά την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ταξίδευσε, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον διάκονο Νικόλαο Πριμηκύριο, μέχρι τις Ροβιές, όπου στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, παρέστη στην Εορτή της Λήξης της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι», στην οποία φιλοξενήθηκαν 113 κατασκηνωτές αγόρια του Λυκείου, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.

 Κατά την παρουσία του στην Κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την όμορφη γιορτή των παιδιών, να επικοινωνήσει με τα παιδιά, τα ελπιδοφόρα και λαμπρά στελέχη της Κατασκήνωσης, αλλά και τους παρισταμένους γονείς, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικό λόγο αγάπης και ευχαριστίας.

Στην γιορτή παρευρέθη και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος κατά τα παρελθόντα έτη είχε διατελέσει αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών του Λυκείου. Την επομένη ημέρα, Σάββατο 24 Αυγούστου, το βράδυ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Κατασκηνώσεων, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και στην Αγία Ολυμπιάδα, κατά την διάρκεια της οποίας έψαλλαν κατασκηνωτές και στελέχη.


Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Ενορία Δάφνης-Μουρτιά Ελυμνίων, όπου στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και πληθύος Ιερέων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν την απόλυση, κατά την ομιλία του προς τους πολλούς προσελθόντας πιστούς, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κοσμά, ενός εκ των Ευβοέων Αγίων, στις παρακαταθήκες που μας άφησε μέσω των Διδαχών του.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία και της απλής ανθρώπινης επικοινωνίας με τους χριστιανούς του.


Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τελεσθείσα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος Θεία Λειτουργία.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, ακόμη, ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτοπρεσβ.  Σταμάτιος Μπασδέκης και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, Ευγένιος Τσάλλας και Αθανάσιος Σάλιαρης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικόδημος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στα Μνημόσυνα του μακαριστού εξαδέλφου του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου, καθώς και άλλων δύο κεκοιμημένων ενοριτών, του Γεωργίου Βελισσαρίου και του Γεωργίου Κωνστάντιου.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm), συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Αλέξανδρος Βουρής, με τα μέλη των βυζαντινών χορών τους.


Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γραμματικός και Νικόλαος Κουφαλέξης.