Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Εκατοντάδες νέοι περπάτησαν δεκάδες χιλιόμετρα και χιλιάδες πιστοί τίμησαν την μνήμη του Αγ. Φανουρίου στα Χανιά.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Κάινα Αποκορώνου που διακονεί ο Πρωτ. Χρήστος Παπουτσάκης και όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στην εορτή για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου.

Εκατοντάδες νέοι περπάτησαν δεκάδες χιλιόμετρα κρατώντας τάματα για να τα προσφέρουν στον Άγιο Φανούριο, ο οποίος κάποια στιγμή τους φανέρωσε κάτι που επιθυμούσαν.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 27 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και άλλων Μητροπόλεων, παρουσία και των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη και της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκη.
Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις φανουρόπιτες που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμήν του Αγίου για ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Φανουρίου, αλλά και στη σπουδαιότητα και αξία των Αγίων Μαρτύρων στη ζωή της Εκκλησίας, οι οποίοι πρέπει να αποτελούν οδοδείκτες στη ζωή μας.
Το παρών στην Λατρευτική σύναξη έδωσε και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.


Την Παραμονή της εορτής στον ίδιο Ναό τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, ο οποίος τόνισε στο κήρυγμα του ότι σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε έναν πρακτικό Άγιο, ο οποίος χωρίς να μας αφήσει συγγράμματα και λόγους φανέρωσε σε εμάς με την παρουσία του την Αγάπη του Θεού…


Την Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό και Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στον Κάτω Γαλατά όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης, ενώ Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του οικείου Εφημερίου.

 
 
Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη και τον κ. Σπυρίδωνα Καμαριανάκη.