Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Το πτηνόν της ερήμου…



IMG-c3f8dd41df0fe7f79ed494c8236c154a-V
«Ιωάννης σημαίνει δώρον Θεού. Και όντως δώρο Θεού διαχρονικά παραμένει στην συνείδηση των πιστών ο Πρόδρομος και Βαπτιστής, διότι πολλαπλώς μας διδάσκει με την οσία και μαρτυρική βιοτή του. Πρωτίστως, μας διδάσκει την εγκράτεια, στή συνέχεια την ταπεινοφροσύνη, ακολουθεί η υπακοή στο θέλημα του Θεού επισφραγίζοντας το κήρυγμά του με τη γνωστή πρόσκληση για μετάνοια.
Και όλα αυτά καταθέτοντας την μέχρι του αποκεφαλισμού προσωπική του μαρτυρία,  παραμένοντας ασυμβίβαστος με την εξουσία και τις επιταγές του κόσμου τούτου…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νέου Χειμωνίου Ορεστιάδος, όπου ιερούργησε επ’ ευκαιρία της πανηγύρεως, στις 29 Αυγούστου ε.έ. Και ολοκλήρωσε καλώντας τους πιστούς να παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις, στα ιδανικά και τις αξίες των προγόνων τους, οι οποίοι με πολλές θυσίες τις έφεραν μαζί με τις εικόνες και τα άλλα κειμήλια στη νέα τους πατρίδα, στην ελεύθερη Ελλάδα, από το Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης.