Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ 2019.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.
Κατά το έθος, ο Μητροπολίτης ευρισκόμενος στην Αστυπάλαια για την εορτή της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, εόρτασε και τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγιάς όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικών του Οσίου, την οποία τοποθέτησε στον Αρχιερατικό του Θρόνο, κάτω από την Εικόνα του Σωτήρος Χριστού.


Ο Σεβασμιώτατος θέλοντας να τιμήσει τον Άγιο χοροστάτησε από του παραθρονίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε ιεροπρεπώς ο Αρχιμανδρίτης π. Γεδεών, ευλογήθηκαν οι άρτοι και ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερθείς στον βίο και τα θαύματα του Αγίου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστυπαλαίας π. Δημητρίου και ευσεβούς εκκλησιάσματος.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως
Κείμενο – Φωτογραφίες: π. Γεδεών Μαγκριώτης