Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

H 78η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ.

Στον πετρόκτιστο Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή «Βαπόρια» της Ερμούπολης, στο σημείο, όπου στις 25 Μαΐου 1936, δι’ ενυπνίου στον Ερμουπολίτη Καφεπώλη Μανούσο Πελέκη απεκαλύφθη από τον Άγιο Δημήτριο η από ετών κεκρυμμένη στη γη της Σύρου εικόνα του, τελέσθηκε χθες, Σὰββατο 24 Μαΐου, Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου υπό του ιερού Κλήρου της Σύρου, παρουσία των τοπικών Αρχών  και πλήθους πιστού λαού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρὸθεος Β' στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε, με αφορμή τη σημερινή Κυριακή "του Τυφλού" ,  στην πνευματική τυφλότητα του ανθρὼπου, από την οποία τον απάλλαξε και τον  θεράπευσε ο Κύριος με το φως και την αλήθεια της Διδασκαλίας Του, υπέμνησε στο εκκλησίασμα τα θαυμαστά γεγονότα της Ευρέσεως της ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, τα οποία βίωσε έντονα η προηγούμενη γενιά.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέστη της τελεσθείσης Αγρυπνίας, μετά το πέρας της οποίας, περί την 2α πρωινή, η ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, 1η Ιουνίου.     
Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του κτίτορος του Ιερού Ναού, μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη), του Βατοπεδινού.