Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Λαμπρή λήξη κατηχητικής περιόδου των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψού.

Το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος και οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων άνοιξαν διάπλατα τις πύλες τους για να υποδεχτούν τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων των δύο όμορων Αρχιερατικών Περιφερειών της Β. Ευβοίας, Ιστιαίας και Αιδηψού.
Προεξάρχων της λαμπρής λήξης των Κατηχητικών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με πολλή χαρά υποδέχτηκε τους Κατηχητές και τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων στην σεβασμία Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, τελώντας την Ιερά Παράκληση του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε μετά το πέρας της Ακολουθίας καταλλήλως, με λόγια απλά και μεστά προς τα παιδιά δίνοντάς τους να καταλάβουν τα υψηλά νοήματα της Ορθοδόξου Πίστεως αλλά και το τι σημαίνει να είσαι αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός έχοντας ως βίωμα την αναστάσιμη χαρά μέχρι «τερμάτων αιώνος», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Κατηχητικά Σχολεία της περιοχής καθώς και όλους τους Κατηχητές κληρικούς και λαϊκοί που διακόνησαν με ζήλο την τοπική Εκκλησία.
Κατά την έξοδο του Ποιμενάρχη μας και των άλλων Πατέρων που συμμετείχαν στην Ιερά Παράκληση από το Καθολικό της Μονής, τους περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη. Οι Κατηχητές και τα παιδιά προετοίμασαν και απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο εκκλησιαστικά και κατηχητικά ψαλτοτράγουδα με τη συνοδεία μουσικού οργάνου (κανονάκι), το οποίο χειρίστηκε με άψογο τρόπο ο δάσκαλος, κατηχητής και ιεροψάλτης κ. Γαβριήλ Μαυρομάτης ενώ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης δεξιώθηκε με αρχοντικό τρόπο όλους τους προσκυνητές.
Ακριβώς μετά έγινε η μετάβαση από την Ιερά Μονή στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως όπου εκεί έγιναν όλοι μάρτυρες του λαμπρού έργου που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος στον τομέα της Νεότητος.
Την ευθύνη και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της κοινής λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψού είχαν οι Συντονιστές του Τομέα Νεότητος της Βορείου Ευβοίας, π. Ιωάννης Σούρας και π. Χρήστος Νγκέλας.