Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η εορτή της Αναλήψεως στο Βόλο.

Πέμπτη, 29 Μαϊου, 2014

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγίστη Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως, με επίκεντρο του εορτασμού τον περικαλλή ομώνυμο Ναό της πόλης.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και πλήθος Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του ευλαβούς λαού, ενώ παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, ο οποίος ανέλυσε την υψηλή Θεολογία της εορτής.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου και τη συμμετοχή πολλών Κληρικών και πλήθους λαού.
Στο κήρυγμα του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξήρε το γεγονός της χαράς που διέκρινε τους Μαθητές, μετά την Ανάληψη του Κυρίου, «τη επαγγελία του Αγίου Πνεύματος», ενώ τόνισε και την εντολή της ενότητας στην οποία τους κάλεσε, ενόψει της ελεύσεως του Παρακλήτου στη ζωή του κόσμου και της Εκκλησίας, την ημέρα της Πεντηκοστής. Επεσήμανε ότι το Άγιο Πνεύμα, που οι Μαθητές περίμεναν, «εμείς το έχουμε απτό, είναι γεγονός ζωής, κοινωνούμε μαζί Του και γινόμαστε μέτοχοι της χαράς που προκύπτει απ' αυτή την κοινωνία... Αυτή είναι η απάντηση της Εκκλησίας μας τούτη τη δύσκολη εποχή, στην οποία πολλοί κατάφεραν να στερήσουν τη χαρά απ' τους ανθρώπους. Αυτή ήταν πάντοτε το γνώρισμα των Χριστιανών. Να την κρατήσουμε βαθιά μέσα μας, γιατί αυτή ξέρει, μέσα από την ενότητα του Σώματος του Χριστού, να γίνεται έλεος, παρηγορία και αλληλεγγύη για όλους...»
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ενότητα των Μαθητών, μετά την Ανάληψη και επεσήμανε ότι «αυτή η ενότητα, μέσα στην Ορθόδοξη πίστη μας, είναι που πρέπει να κρατήσουμε ως κόριν οφθαλμού, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να λύσουμε και τα πιο δύσκολα προβλήματα που προκύπτουν...»