Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η Προσκυνηματική Εκδρομή των εθελοντρίων κυριών του Συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης.





Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η Προσκυνηματική  Εκδρομή των εθελοντρίων κυριών του πιο Παλαιού Συσσιτίου (Σαράντα τεσσάρων χρόνων) της Θεσσαλονίκης του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων.
Φέτος η  Προσκυνηματική  Εκδρομή έγινε στη Νήσο Θάσο.
Πρώτο Προσκύνημα  η  Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ μετόχι της Ιεράς  Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους στην Θάσο Εδώ

Εδώ Προσκυνήσαμε τον Τίμιο Ήλο (το καρφί που μπήκε στο δεξί χέρι του Εσταυρωμένου Χριστού) και την Θαυματουργή Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ.
Μας υποδέχτηκαν οι αδελφές τις  Ιεράς Μονής και μετά την ομιλία για τον Τίμιο Ήλο, την Ιερά Μονή και το Αγίασμα μας προσέφεραν το παραδοσιακό Μοναστηριακό κέρασμα στο μπαλόνι της Ιεράς Μονής κάτω από την κληματαριά με θέα το απόλυτο γαλάζιο του Αιγίου πελάγους.
Δεύτερο Προσκύνημα ο Ιερός Ναός  Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Ραχωνίου Εδώ  κτισμένος το 1822 όπως μαρτυρεί η μαρμάρινη επιγραφή (δυστυχώς λόγο φθοράς από κάποιους δεν μπορέσαμε να διαβάσουμε τα υπόλοιπα)  και δίπλα δεξιά επάνω το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου  κτισμένο το 1820.
Μέσα στους Ιερούς Ναούς η θερμοκρασία  την 17 οC ενώ έξω ήταν  27 οC κι αυτό γιατί κάτω από τους στους Ιερούς Ναούς περνά πολύ νερό.
Κι εδώ πολλές οι Θαυματουργίες Εικόνες με πρώτη την Εικόνα της  Κοιμήσεως Της Θεοτόκου στο Τέμπλο του Ιερού Ναού.

Μας υποδέθηκε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Πατέρας Φώτιος μας ξενάγησε στους Ιερούς Ναούς του και μετά με πολύ αγάπη δεχτήκαμε το κέρασμα του.











































Ιερός Ναός  Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Ραχωνίου



Κτισμένος το 1822 όπως μαρτυρεί η μαρμάρινη επιγραφή (δυστυχώς λόγο φθοράς από κάποιους δεν μπορέσαμε να διαβάσουμε τα υπόλοιπα).






























Το νερό που περνά κάτω από τους στους Ιερούς Ναούς.