Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο ύψωμα άνω της Τριπόλεως.

Στο ύψωμα άνω της Τριπόλεως βρίσκεται το πανέμορφο και γραφικό Εξωκκλήσι της Αναλήψεως του Κυρίου.
Σήμερα αυτό το Εξωκκλήσι, το οποίο είναι κτισμένο στα βράχια σαν αετοφωλιά, βρίσκεται υπό την προστασία του Συλλόγου των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Κατάφυτο από όμορφα λουλούδια, φωτισμένο θαυμάσια, στολισμένο υπέρλαμπρα, υποδέχτηκε τους εορτάζοντας και τιμώντας προσκυνητάς της Τριπόλεως.

Εφαλτήριο της συνάξεως αυτής ήταν η μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας, δηλαδή, η σηματοδότηση του τέλους της επίγειας παρουσίας του Κυρίου μας και η άνοδός του στους ουρανούς, πλησίον του Θεού και Πατρός.
Οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τέλεσαν με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια την παραμονή τον Εσπερινό και την ιερά Λιτανεία, αλλά και ανήμερα θα τελέσουν τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.
Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, προσέφεραν Αρτοκλασία υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων των ευλαβών χριστιανών και μετά το πέρας των Ακολουθιών δεξιώθηκαν το πλήθος των προσκυνητών.