Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στη λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της "Δημοσιάνας".

Την Κυριακή του Τυφλού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, συμμετείχε στην μεγάλη λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της "Δημοσιάνας" που βρίσκετια στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Βαρβάρου στο ιστορικό προάστιο Ποταμού Κερκύρας.
Πρόκειται για την δεύτερη σε αρχαιότητα λιτανεία του νησιού και πραγματοποιείται εις ανάμνησιν της, δια πρεσβειών της Θεοτόκου, λύτρωσης των κατοίκων από τα φοβερά δεινά της ανομβρίας, τότε που στα τέλη του 15ου αιώνος το νησί υπέφερε από την επί σειρά μηνών ξηρασία.
Αν και έχουν περάσει 500 και πλέον έτη εντούτοις η λιτάνευση της Εικόνος της Παναγίας αποτελεί το μεγαλύτερο θρησκευτικό και κοινωνικό γεγονός της Μέσης Κέρκυρας.