Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Θερμή υποδοχή του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο - Φωτογραφικό υλικό.

 
 


Την περασμένη εβδομάδα ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μαζί με πατέρες της Ιεράς Μονής μας, επισκέφθηκαν την Κύπρο για προσκυνηματικούς λόγους.
 
Την πρώτη ημέρα όπου ο Γέροντας με τους πατέρες έφτασαν στην Κύπρο, παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκέφθηκαν την εξαρχία του Παναγίου Τάφου. Ο Γέροντας Νεκτάριος με τους πατέρες έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο, όπου είναι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εις την Κύπρο.
 
Ο Γέροντας Νεκτάριος συνδέεται πάνω από 30 χρόνια με τον Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο, λόγω του ότι ο Γέροντας Νεκτάριος εδώ και δεκαετίες επισκέπτεται κάθε χρόνο τα Πανάγια Προσκυνήματα των Ιεροσολύμων.
 
Ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος υποδέχθηκε τον Γέροντα Νεκτάριο και τους πατέρες στον περικαλλή Ιερό Ναό της Εξαρχίας που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Κυρίου μας, καθώς και στον Άγιο Ιερομάρτυρα Φιλούμενο. Τους μίλησε για την Εξαρχία, για το έργο που γίνεται εκεί από τον Μητροπολίτη, ο οποίος νυχθημερόν κοπιάζει εδώ και 10 περίπου χρόνια για την ανασυγκρότηση της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.
 
Ο Γέροντας Νεκτάριος μαζί με τους πατέρες προσκύνησαν στον όμορφο Ιερό Ναό, όπου είχαν και την τιμή να προσκυνήσουν και Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, καθώς και την Τιμία Κάρα από τους σφαγιασθέντες πατέρες της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα των Ιεροσολύμων, όπου βρισκόντουσαν στην Εξαρχία για προσκύνημα και τα οποία συνόδευε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ποιμένων στα Ιεροσόλυμα Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος.
 
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος ξενάγησε τον Γέροντα Νεκτάριο και τους πατέρες στους χώρους της Εξαρχίας και στην συνέχεια με πολλή αγάπη ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, πρόσφερε στο όμορφο αρχονταρίκι της Εξαρχίας κέρασμα προς τον Γέροντα Νεκτάριο και τους πατέρες.
 
Ο Γέροντας Νεκτάριος παρέμεινε αρκετή ώρα στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου είχε την ευκαιρία, μετά από αρκετά χρόνια που συναντήθηκε με τον Μητρ. Βόστρων κ. Τιμόθεο να συζητήσουν για διάφορα εκκλησιαστικά θέματα καθώς και για την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου.
 
Λίγο πριν φύγει ο Γέροντας Νεκτάριος από την Εξαρχία, ο Μητρ. Βόστρων κ. Τιμόθεος, προσκάλεσε τον Γέροντα Νεκτάριο την επόμενη ημέρα να συλλειτουργήσουν και να συνεορτάσουν την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Γέροντας Νεκτάριος με χαρά δέχθηκε την πρόσκληση αυτή και την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, βρέθηκε και πάλι στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου μαζί με τους πατέρες της Ιεράς Μονής μας συλλειτούργησαν με τον Μητρ. Βόστρων κ. Τιμόθεο, καθώς και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ποιμένων Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο.