Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Καστορίας Σεραφείμ : "Χρειαζόμαστε επανευαγγελισμό" (ΦΩΤΟ).




Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στο Δισπηλιό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε παρουσία πολλών πιστών χριστιανών.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο εκκλησίασμα και ανέλυσε το θέμα «Η Ανάληψη - η ύψιστη τιμή στον άνθρωπο», χρησιμοποιώντας χωρία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και ιδιαίτερα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπως :
«Ημείς οι ανίσθητοι και αγνώμονες, οι ανόητοι, οι των λίθων αναισθητότεροι, οι απάντων κατώτεροι, οι άτιμοι, οι ευτελέστατοι· πως είπω; τι λαλήσω; πως εξενέγκω το ρήμα τούτο; η φύσις η ευτελής, η πάντων ασυνετωτέρα, πάντων ανωτέρα γέγονε σήμερον. Σήμερον απέλαβον άγγελοι ο πάλαι επόθουν.

Σήμερον είδον αρχάγγελοι ο πάλαι επεθύμουν, την φύσιν την ημετέραν από του θρόνου αστράπτουσαν του βασιλικού, δόξη και κάλλει στίλβουσαν αθανάτω. Τούτο γαρ πάλαι επόθουν άγγελοι, τούτο γαρ επεθύμουν αρχάγγελοι» (Ε.Π.Ε. 36,218).
Και συνέχισε αναφερόμενος στο δεσποτικό γεγονός της Αναλήψεως, το οποίο φανερώνει την ύψιστη τιμή που απέκτησε ο άνθρωπος με την επίγεια παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
"Τι να ζητήσουμε εμείς από τον Χριστό; Να μας χαρίσει αυτή τη χαρά με την οποία γέμισε τους μαθητές και την «τεκούσα Αυτόν Θεοτόκο»; Να μας γεμίσει με αγαθά; Εγώ θα έλεγα να μας χαρίσει τη γνωριμία μαζί Του. Να Τον γνωρίσουμε", σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.
Και κατέληξε λέγοντας πως σήμερα στην πατρίδα μας και γενικότερα στον κόσμο φαίνεται ότι απουσιάζει ο Χριστός.
Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε επανευαγγελισμό, ευχόμενος να βρίσκεται ο Κύριός μας στις οικογένειές μας και στη ζωή του καθενός.