Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας.

Τετάρτη, 28 Μαϊου, 2014


Στο πλαίσιο των μακροχρόνιων σχέσεων αδελφικής φιλίας και αγάπης που συνδέουν την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με την Εκκλησία της Σερβίας, η Τοπική μας Εκκλησία αναλαμβάνει πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, για την συνδρομή των χιλιάδων πλημμυροπαθών της γειτονικής χώρας.
Ύστερα από σχετική πληροφόρηση από τους Σέρβους Επισκόπους Σβόρνικ κ. Χρυσόστομο και Βάλιεβο κ. Μιλούτιν, με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, οι ενορίες της Τοπικής μας Εκκλησίας ξεκίνησαν την εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προωθηθούν στην Σερβία και θα διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς, με την ευθύνη των εκεί Ιερών Μητροπόλεων και Επισκοπών.

Τα είδη, τα οποία θα συλλέγονται στις ενορίες μας, έως τις 14 Ιουνίου, είναι τα εξής:
1. Απολυμαντικά είδη βασικής καθαριότητας (χλωρίνες - απορρυπαντικά)
2.  Είδη προσωπικής καθαριότητας  
3.  Πάνες για μωρά και ηλικιωμένους
4. Είδη ρουχισμού (φόρμες, εσώρουχα, κάλτσες, αδιάβροχα, ρούχα καλοκαιρινά, παπούτσια)
5.  Κουβέρτες - υπνόσακοι
6. Είδη διατροφής (γάλα εβαπορέ ή σε σκόνη, παιδικές τροφές, κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, εμφιαλωμένο νερό)
7.  Φάρμακα (ινσουλίνες - παυσίπονα)

Σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για πρωτοβουλία αγάπης προς τους Σέρβους αδελφούς μας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από φυσικές καταστροφές. Στην συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα συμβάλει και το Κοινωνικό Φαρμακείο, όσο και η τράπεζα ρουχισμού της Ιεράς Μητροπόλεως».