Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εορτασμός των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων.

από: Εδώ
 
Την Σύναξη «πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων» εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 (Κυριακή του Τυφλού).  
Ο φετινός εορτασμός έγινε στην περιοχή της Μακρυνείας Τριχωνίδος και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ματαράγκας, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Ο Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, μετέφερε Ιερά Λείψανα των τοπικών μας Αγίων, τα οποία κατά τη διάρκεια του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Παύλος Ντανάς, ο οποίος αναφέρθηκε «στην πίστη, στην αγάπη, στην μαρτυρία, στην ομολογία και στις αρετές των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων».
Ο ιεροκήρυκας π. Παύλος, είπε ότι η ζωή των Αγίων ήταν γεμάτη από «ένθεο ζήλο, ο οποίος εκφράζεται με τον θείο έρωτα, την προσήλωση στο ιερό Ευαγγέλιο και το αγωνιστικό φρόνημα. Εμείς οφείλουμε να μεταφράζουμε αυτόν τον ένθεο ζήλο σε έργα αγάπης και προσφοράς. Θυσιαζόμενοι για την αλήθεια του Ευαγγελίου, οφείλουμε να κάνουμε πράξη τα διδάγματα που μας παραδίδουν οι τοπικοί μας Άγιοι και μέσα από το παράδειγμά τους να κατανοήσουμε πως ο Χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά βίωμα. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός διακήρυττε πως πρέπει “να προτιμήσουμε να χύσουμε το αίμα μας, παρά να αμαρτήσουμε”».

Επίσης ο π. Παύλος είπε πως «είναι μεγάλη τιμή και ευλογία που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς προβάλει με κάθε τρόπο τους τοπικούς μας Αγίους, κυρίως με την προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων κάθε χρόνο σε διαφορετικό τόπο της Ιεράς Μητροπόλεως. Το γεγονός αυτό μας καλεί να εκφράσουμε την δική μας υποχρέωση απέναντι στους δικούς μας Αγίους, τιμώντας την μνήμη τους και μαθαίνοντας τον αγιασμένο βίο τους».