Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Με λαμπρότητα ετελέσθη η χειροτονία του π. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου σε Πρεσβύτερο και Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.


            Με λαμπρότητα ετελέσθη την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 16 Ιουνίου 2013 η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
            Η Θεία Λειτουργία και η Χειροτονία ετελέσθησαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν για τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας π. Δαμασκηνό, βροντοφωνάζοντας και το «ΑΞΙΟΣ». Ο π. Δαμασκηνός, επί επτάμιση χρόνια διάκονος, προσήλθε στην Ι. Μητρόπολή μας  από την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διαμένει στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη και με την ευγένειά του, την καλλιφωνία του και το μειλίχιο του χαρακτήρος του, κατέκτησε την συμπάθεια των ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού της Χαλκίδος, όπου και διηκόνησε κατά το τελευταίο διάστημα.

            Στη σύντομη προσφώνησή του πριν την Χειροτονία ο π. Δαμασκηνός, περιέγραψε, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, το πώς θα αγωνιστεί να βιώσει το μυστήριο της Ιερωσύνης, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο για την πατρική αγάπη, την οποία επέδειξε προς το πρόσωπό του.
            Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, κάλεσε τον νέο Ιερέα να πορεύεται με εκκλησιαστικό φρόνημα στη ζωή του, ενωμένος πάντοτε με την Εκκλησία, από την οποία και θα αντλεί την ύπαρξή του και την υπόστασή του για το έργο της διακονίας που αναλαμβάνει. Παράλληλα, μνημόνευσε τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιερισσού κυρό Νικόδημο, από τον οποίο ο π. Δαμασκηνός χειροτονήθηκε Διάκονος, όπως και τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο και τον Πρωτοσύγκελλό του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, πλησίον των οποίων διηκόνησε, όπως και τους Ιερείς άλλων Μητροπόλεων, που ήλθαν για την χειροτονία και τον ευσεβή Λαό της Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του π. Δαμασκηνού για την πληθωρική παρουσία τους στην χειροτονία.
 Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο π. Δαμασκηνός έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.