Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Φωτογραφίες από την υποδοχή τιμίας Κάρας Αγίου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.

Στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην ομώνυμη ενορία της Πεύκης, της Ιεράς Μητροπόλεως
Κηφισιάς, έλαβε χώρα την Τετάρτη 26 Ιουνίου, η επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου. 

Στην πλατεία Δημοκρατίας της Πεύκης αφίχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος μετέφερε την Αγία Κάρα, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Νανακούδη και τον Αιδεσ/το Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. 

Τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο Ιερός κλήρος της περιοχής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πεύκης και ευσεβείς ενορίτες. Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή η τιμία Κάρα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Μεταμορφώσεως, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου καί Παύλου, όπου ετέθη εις προσκύνησιν. 

Ακολούθως τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβ. Ύδρας για την ευγενή και φιλάδελφη διάθεσή του, να μεταφέρει ο ίδιος την τιμία Κάρα του Αγίου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, προς προσκύνηση και αγιασμόν των πιστών χριστιανών της εορτάζουσας ενορίας και τόνισε ότι οι Άγιοι ιδιαίτερα σήμερα στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η πατρίδα μας, με την πνευματική ξηρασία που υπάρχει, αναπτερώνουν την πίστη του λαού, εξυψώνουν το φρόνημά του και αποτελούν πρότυπα και οδοδείκτες πνευματικής ζωής.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος Ύδρας αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του κάθε χριστιανού και τα χαρίσματα που του δωρίζει. Επίσης έκανε αναφορά στο βίο του Αγίου και στο πώς ακριβώς το Πανάγιο Πνεύμα ενήργησε στο μαρτύριό του και τη μεταστροφή του.

Η τιμία Κάρα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό έως την 2α Ιουλίου. Καθημερινώς θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και Αγρυπνίες κατά το Πρόγραμμα του Ιερού Ναού.