Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: ''Δεν θα επιτρέψει ο λαός να κοπεί η μετάδοση της Θ. Λειτουργίας'' (ΒΙΝΤΕΟ).

anth



Του Αιμίλιου Πολυγένη από : http://www.romfea.gr/epikairotita/17547-video-thessalonikis-litourgia
Στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξίας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Να αναφερθεί ότι η σημερινή Θεία Λειτουργία δεν προβλήθηκε από την ΕΡΤ3, αλλά από το διαδυκτιακό κανάλι (Youtube) της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε: "Σήμερα χάνεται η εθνική υπερηφάνεια, χάνεται η ελπίδα του Έλληνα."

"Κινδυνεύουν οι Έλληνες να χάσουν αυτό που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα, δηλαδή το φιλότιμο που χρειάζεται όσο τίποτα άλλο σήμερα", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Αναφερόμενος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, υπογράμμισε ότι "'αιφνιδιάστηκε ο λαός με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αφού ο Έλληνας πατούσε το κουμπί να δει και έβλεπε μια μαύρη οθόνη."
"Ενώ περιμέναμε κάτι καλύτερο, μας ήρθε μια ακόμη δοκιμασία ως έθνος", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος προς τους τρεις αρχηγούς της Κυβέρνησης τόνισε: "εκτιμάμαι τους αγώνες σας, για την λύση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της χώρας αυτή την περίοδο."
"Επιτρέψτε μου όμως να ερωτήσω: Σκέφτεστε να καταργήσετε την Θεία Λειτουργία από την Ελληνική Τηλεόραση; Λυπάμαι αλλά δεν θα το επιτρέψει αυτό ο λαός μας", σημείωσε ο κ. Άνθιμος.
Δείτε παρακάτω το σημαντικό κήρυγμα του Σεβ. Θεσσαλονίκης.