Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγ. Τριάδα Αμπελοκήπων.

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με πανηγυρικό τρόπο τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Αμπελοκήπων.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκήνος, πλαισιωμένος από ιερείς όμορων ενοριών.

Ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της Πεντηκοστής και της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με την υπόσχεση του Σωτήρα Χριστού.

"Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον. Αυτό το Πανάγιο Πνεύμα που είναι παντοδύναμο και έχει τη δυνατότητα τους αγράμματους να διδάξει σοφία και τους αλιείς να κάνει θεολόγους. Κι εκείνοι με τη σειρά τους να κηρύττουν και να καλούν τους ανθρώπους να βαπτισθούν και να λάβουν κι αυτοί την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Γι’ αυτό και τους πρώτους τρεις χιλιάδες που βαπτίστηκαν, τους οδηγούν στο Δείπνο της Ζωής, την Τράπεζα της Θείας Ευχαριστίας, όπου στο εξής θα βρίσκεται συναγμένη η Εκκλησία ως σώμα Χριστού, θα τρέφεται με το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και θα συμμετέχει έτσι στην αιώνια ζωή της Βασιλείας του Θεού."