Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Αίγινας.

Γράφει: ο Νεκτάριος Λαβούτας
Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και παρουσία εκατοντάδων πιστών, του Ι. Κλήρου, εορτάσθει και φέτος στο Αγιοβάδιστο νησί της Αίγινας η πανήγυρις της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος –Αγίου Νεκταρίου.
Το απόγευμα της 23ης Ιουνίου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριόνυμη ημέρα Θεία Λειτουργία. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχ. π. Σάββας Ζέρβας ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα και στο ουσιαστικό περιεχόμενο της εορτής της Αγίας Τριάδος , τονίζοντας το γεγονός της εμφάνισης Του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές λέγοντας «… ξαφνικά ακούστηκε βροντή από τον ουρανό και εμφανίστηκε το Άγιο Πνεύμα όμοιο με πύρινες γλώσσες και κάθισε πάνω από τα κεφάλια των μαθητών του Κυρίου. Άρχισαν τότε οι μαθητές να μιλούν όλοι ξένες γλώσσες ! Ο καθένας από τους Αποστόλους καταλάβαινε και μιλούσε τη γλώσσα κάθε έθνους….»
Τιμητική θέση στις εορταστικές εκδηλώσεις είχε Πρωτοσύγκελος Πανοσ. Αρχ. π. Ονούφριος (Πατριαρχείο Ρουμανίας) περιστοιχιζόμενος από τους ιερείς μας Πανοσ. Αρχ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, Πανοσ. Αρχ. π. Σάββα Ζέρβα, Πρωτ. π. Εμμανουήλ Γιανούλη, Πρωτ. π. Ιωάννη Βλάχο, Πρωτ. π. Ανδρέα Ντότσικα. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Αγίας Εικόνος πέριξ της Ι. Μονής

Στο χορό οι καλλίφωνες αδελφές της Ι. Μονής, που με τις υπόλοιπες αδελφές υπό την καθοδήγηση της Ηγουμένης Μοναχής Θεοδοσίας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτόν τους στην οργάνωση και φιλοξενία των πιστών, όπως αρμόζει αυτή την Άγια μέρα της Χριστιανοσύνης.