Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: «σήμερα προετοιμαζόμαστε να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας».

Σήμερα προετοιμαζόμαστε, μία Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, τόνισε μεταξύ άλλων στο επίκαιρο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ανήμερα του Γενεθλίου της Παναγίας, τον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, όπου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η ημέρα της Παναγίας δεν αναφέρεται όπως τόνισε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, στο πρόσωπο της Παναγίας αλλά στην εορτή του Τιμίου Σταυρού. Και σήμερα προετοιμαζόμαστε να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, για να μην χάσουμε την πνευματική ζωή, τον τρόπο δηλαδή της ζωής που χρειάζεται να έχει κάθε άνθρωπος.
Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν επίσης μέρος ο οικείος Εφημέριος Πανοσιότατος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Δίακονος Δημήτριος Δερμιτζάκης, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενος ο Πρωτ. Δημήτριος Αλεξανδράκης.
Καλλικέλαδοι ψάλτες από την χορωδία ιεροψαλτών «Γεώργιος ο Κρής», έψαλλαν στο Ιερό Αναλόγιο, ενώ πλήθος κόσμου και σήμερα τίμησε την Παναγία μας κρατώντας λαμπάδες και τάματα στα χέρια.