Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Λαρίσης.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου Λαρίσης, στο ομώνυμο πάρκο της πόλεως, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Πρόκειται περί περικαλλούς, πετρόκτιστου Ιερού Ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Καθηγητή της Ερήμου, ο οποίος ανηγέρθη με την συνδρομή όλων των ευσεβών πιστών της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης.
Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, δοξολόγησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό και εξέφρασε την χαρά του για τα πρώτα εγκαίνια τα οποία τέλεσε, ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και Εγκαινιάρχη π. Ιάκωβο Σέττα που προσήλθε από το ιερό νησί για να βοηθήσει στην τέλεση των εγκαινίων, ενώ στο κήρυγμα του τόνισε ότι τα ιερά εγκαίνια ενός Ναού αποτελούν γεγονός μείζονος σημασίας δια την τοπική Εκκλησία και όχι μόνον. Το ιερό θυσιαστήριο είναι η ανεξάντλητη πηγή δυνάμεως και χάριτος του ανθρώπου, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να ζήσει και να υπάρξει ως πρόσωπο και εικόνα Θεού, καθώς η Θεία Ευχαριστία τρέφει τον άνθρωπο και τον κόσμο όλο.
Η σημερινή λαμπρά αυτή ημέρα των εγκαινίων υπενθυμίζει, επίσης, σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη να κρατούμε καθαρό και φωτεινό τον χιτώνα της ψυχής μας για να βρίσκει το Πανάγιο Πνεύμα τόπο αναπαύσεως και κατοικίας.
Πλήθος πιστών προσήλθαν στα Ιερά Εγκαίνια και στη Θεία Λειτουργία, προσκύνησαν την Εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς και έλαβαν την ευλογία των εγκαινίων.