Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Εσπερινός Εγκαινίων Αγίου Αντωνίου Λαρίσης.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ο εσπερινός των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Λαρίσης. Το εσπέρας της παραμονής ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα, τα οποία εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθίας της υποδοχής των Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς και παρουσία πολλών πιστών. Ιδιαίτερη λαμπρότητα στην ακολουθία προσέδωσε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Άνω Ξενιάς, η οποία μετεφέρθη κατόπιν αδείας του Μητροπολίτου Δημητριάδος&Αλμυρού κ. Ιγνατίου και την προσεκόμισε προς ευλογία όλης της πόλεως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης μετά της συνοδείας αυτού, ενώ η φιλαρμονική του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης με την πνευματική καθοδήγηση του π. Νικηφόρου Κοντογιάννη παιάνισε χαρμόσυνα εμβατήρια. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στη σύντομη προσλαλιά του τόνισε την σπουδαιότητα της Ακολουθιας των Εγκαινίων ενός ναού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι κοπίασαν προκειμένου όλοι μας να χαιρόμασθε αυτό τον ιερό χώρο μέσα στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου.