Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τοπλού Σητείας.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ιερή κατάνυξη εορτάσθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 η μνήμη της μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην πανηγυρίζουσα παλαίφατη και ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας.

Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συνιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.
Τόν θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος με απλό και γλαφυρό λόγο αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή της αγάπης και «θεατή των αρρήτων αποκαλύψεων και ερμηνέα των άνω του Θεού μυστηρίων», στον ηγαπημένο μαθητή του Χριστού, τον φορέα της θείας χάριτος και της θεϊκής αγάπης, τον Ιωάννη τον Θεολόγο, αλλά και στη μακραίωση εκκλησιαστική παράδοση και στην ιδιαίτερη προσφορά της πανηγυρίζουσας Μονής, του καστρομονάστηρου και πνευματικού αυτού φάρου της Ανατολικής Κρήτης.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος καλωσόρισε εγκάρδια τον Σεβ. κ. Γεράσιμο και τον ευχαρίστησε για την αδελφική αγάπη, την μεγάλη τιμή και την ιδιαίτερη ευλογία να αποδεχτεί την πρόσκληση για να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας κατά την πανηγύρη της ιστορικής Μονής του Τοπλού, ευχήθηκε δε στον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Φιλόθεο και σε όλους τους προσκυνητές να έχουν τις πρεσβείες, τη βοήθεια και την χάρη του Ευαγγελιστού της αγάπης, Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού, Φίλου, Επιστηθίου, Παρθένου, Ηγαπημένου, Ιωάννου του Θεολόγου.
Καθηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς για την ευλογητική παρουσία τους στη Μονή και ευχήθηκε η χάρις του Αποστόλου της αγάπης να ενσταλάξει στις καρδιές όλων μας αγάπη.
Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Αρσένιος Καστρινάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας Οροπεδίου Λασιθίου και ο εκ Σητείας καταγόμενος Αρχιμ. Πορφύριος Καναβάκης, Αδελφός της Ιεράς Μονής Σινά, ενώ ο Ηγούμενος της Μονής, Πανοσιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, κατά την αρχαία παράδοση χοροστάτησε από το παραθρόνιο και διένειμε στο τέλος το αντίδωρο.
Τα ιεροψαλτικά μέλη απέδωσαν έντεχνα και ηδύμολπα Ιεροψάλτες της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σητεία, με επικεφαλής τονυπεύθυνο Καθηγητή της Σχολής Αιδεσιμολ. πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη.
Την πανήγυρη της Μονής τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του απουσιάζοντος εκτός Κρήτης Δημάρχου Σητείας κ. Γεωργίου Ζερβάκη κ. Μακρυνάκης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Σητείας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γεώργιος Αϊλαμάκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Εμμανουήλ Παθιάκης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμ. Καζαμίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γεώργιος Μάλλιος και πλήθος πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη σε όλο το εκκλησίασμα το παραδοσιακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής και ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα.