Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η Εορτή του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού Ιερά Μητρόπολις Πέτρας.

Το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, στον ομώνυμο οικισμό επαρχίας Μεραμβέλλου.



Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, σε αυτά τα μετόχια που, αν και εγκαταλελειμμένα, δίδουν το άρωμα της ευσεβείας και της Πίστεως των προγόνων μας. Και εν συνεχεία ανεφέρθη στον οσιακό βίο του Αγίου Ρωμανού, του μεγάλου αυτού Αγίου και Υμνογράφου της Εκκλησίας που καταγόταν από τη Συρία. Η μεγάλη αγάπη για την Παναγία ξύπνησε μέσα του τον πόθο της αγιότητος. Έτσι με θαυματουργικό τρόπο έγινε από παράφωνος, καλλίφωνος και συνέγραψε τα περίφημα Κοντάκια, υμνώντας πάντοτε με την μελωδική του φωνή το σεπτό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου μηνός Οκτωβρίου.