Η μετάσταση του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών. Στον Εσπερινό που τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019 χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο και στην έννοια της αγάπης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευσέβιο και ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου πέριξ της Ιεράς Μονής, με την συμμετοχή πολυάριθμων πιστών. Το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελεώνος Θηβών.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην εταιρεία Δωδώνη, που παράγει τυρί φέτα και βρίσκεται στην περιοχή των Θηβών, όπου  τέλεσε Αγιασμό με τη συμμετοχή της διοίκησης και των εργαζομένων της εταιρείας. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχές του, καθώς και τις ευχαριστίες του για την στήριξη της εταιρείας  στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως με την προσφορά προϊόντων.