Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Kατά παραγγελία γαμπρός.

Κατά παραγγελία γαμπρός

Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση μερικές φορές όταν στο χώρο της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας υπάρχουν άνθρωποι που κοιτούν μόνο το συμφέρον τους το κοινωνικό, για να το πω καλύτερα το συγγενικό περιβάλλον, γενικά το "τι θα πουν οι άλλοι", όχι το τι θα πει ο Θεός.Αφορμή ένα συμβάν που συνέβη μπροστά μου, ενώ ο χώρος ήταν αρκετά ιερός και πολύ ακατάλληλος για τέτοια "καυτά" θέματα του πατέρα, που ζήταγε εδώ και τώρα ένα καλό παιδί για να παντρέψει την κόρη του!!
Μίλαγε στο πρώτο πληθυντικό λες και αυτός θα ήταν παντού και πάντα με την κόρη του.
Αντε αυτό να το καταλάβω, αφού στην Ελληνική κοινωνία ο άντρας κάνει κουμάντο. Ένα μεγάλο λάθος, κουμάντο κάνει ο Θεός! Κατά επέκταση ο πατέρας στην κόρη, όχι στο γιο. Ακόμη μεγαλύτερο λάθος. ο Θεός κάνει κουμάντο.
Ο γιος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει!!, Η κόρη πρέπει να τακτοποιηθεί.
Φιλότιμα ο άλλος άνθρωπος τον απόφευγε. Εγώ όμως λυπήθηκα την κόρη. Την ρώτησε την κόρη του, αν θέλει να παντρευτεί? Αν η κόρη του έχει μια σχέση, ήδη?? Στη τελική, αν η κόρη του θέλει να γίνει μοναχή??
Κάποια χρονική στιγμή και να μην φέρω σε δύσκολη θέση το άλλο άτομο, ο πατέρας ήθελε το μάθημα του. Να καταλάβει ότι η κόρη του θα επιλέξει τι θέλει όχι εκείνος!
Επεναίβει, με αρκετό χιούμορ,
η κόρη σας, κύριε θα επιλέξει,
και με πολύ όμορφο τρόπο του είπα να περιμένει σε ποιο κατάλληλο χώρο, για να πούμε τα της κόρης του με εκπρόσωπο εκείνον!!
Φυσικά, η επιλογή του, το να φύγει, δείχνει το πόσο, δεν εμπιστεύεται το Θεό, αλλά τον εγωισμό του!!
Λίγοι προβληματισμοί, προς τέρψιν σκέψεων.
Ο δούλος του Θεού.
Γιώργος.