Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 76ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΒΥΘΙΣΕΩΣ ΤΟΥ Α/Τ «Β.ΟΛΓΑ» 2019.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Την παραμονή της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λακκίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Νήσου.
Παρόντες κατά τον Εσπερινό ήταν ο Δήμαρχος κ. Μιχ.Κόλιας, ο βουλευτής Δωδ/σου κ.Ι.Παππάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στ.Λουλουδιάς και Γ.Παλαπουγιούκ, η πρόεδρος του Κ.Θ.Λ. κα Λ.Σαρίκα, και αρκετοί πιστοί.


ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΑΚ ΛΕΡΟΥ
Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος υπό του Επισκόπου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου, του βουλευτού κ.Ι.Παππά, και δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας και τεκμηρίων που διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο-ΓΑΚ Λέρου και η Υπηρεσία Ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, στο αίθριο του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου.
Η έκθεση του Πολεμικού Ναυτικού είχε τίτλο: «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου, ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821-1944», μία ιστορική αναδρομή στις ηρωϊκές ναυμαχίες και μάχες από την επανάσταση του ’21, τους νικηφόρους αγώνες των Βαλκανικών Πολέμων, του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι δύο Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού Υποπλοίαρχοι Παναγιώτης Γέροντας και Χρήστος Παλατιανός, και ο Προϊστάμενος των ΓΑΚ Λέρου κ. Γιώργος Τραμπούλης ξενάγησαν τους επισήμους επισκέπτες στις δύο εκθέσεις, οι οποίες πραγματικά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, ακούγοντας τα ιστορικά γεγονότα και ηρωϊκά κατορθώματα των Ελλήνων ναυτικών, από τους υπευθύνους των εκθέσεων.
Η έκθεση τεκμηρίων των ΓΑΚ Λέρου είχε τίτλο «Α/Τ Βασίλισσα Όλγα, το ενδοξότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού».
Οι εκθέσεις αυτές καθώς και το 1ο Θεματικό Ιστορικό Συμπόσιο Λέρου, γίνονται επ'  ευκαιρία της 76ης επετείου βυθίσεως του ένδοξου Α/Τ "Βασίλισσα Όλγα" που βυθίστηκε στο λιμάνι της Λέρου στις 26 Σεπτεμβρίου 1943, μετά από επίθεση 40 γερμανικών στούκας, παίρνοντας στον υγρό τάφο 71 άνδρες-ήρωες.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ 76Η ΕΠΕΤΕΙΩ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΕΩΣ Α/Τ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ»
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Λακκί της Λέρου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και την συμμετοχή του Θεοφ.Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσε η ΥΝΤΕΛ, ετελέσθη επίσημος Δοξολογία παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ.Μ.Κόνσολα, του βουλευτού κ.Ι.Παππά, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ν.Τσούνη ΠΝ, του Διοικητού ΔΜΝ Αντιναυάρχου (Μ) Αρ. Αλεξόπουλου, του Διοικητού ΑΣΔΕΝ Αντιστρατήγου Γ.Δημητρόπουλου, του Διοικητού 80ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Εμμ.Θεοδώρου, της Ακολούθου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, του επιζώντος του πληρώματος του Α/Τ «Β.Όλγα» κ.Βασιλείου Μαγκασιάνου, του εκπροσώπου επιζώντος του αγγλικού “Intrepid” κ.Ντέϊβιντ Σμίθ, του Αντιπεριφερειάρχου Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ι.Θεμέλαρου, του Δημάρχου Λέρου κ.Μιχ.Κόλια, του Διοικητού της ΥΝΤΕΛ, του Διοικητού 588ΤΕ Αν/χου Γ.Γιαννόπουλου, του Λιμενάρχου Λέρου Αντ/ρχου Γ.Ρίγγα, της Διοικήτριας Α.Τ.Λέρου Αστυνόμου Α΄ Αθ.Κουτσοδόντη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Προσκοπισμού και Οδηγισμού Λέρου, και λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών, Φορέων και Συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπείες σχολείων με τις σημαίες τους.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 76Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΒΥΘΙΣΕΩΣ Α/Τ "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ"

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στο μνημείο των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα», έλαβε χώρα επιμνημόσυνος δέησις υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, προσκλητήριο των πεσόντων με ριπές όπλων, ενός λεπτού σιγή και καταθέσεις στεφάνων.

Στεφάνια στο μνημείο πεσόντων του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» κατέθεσαν:
Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ.Μ.Κόνσολας, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Ι.Παππάς ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Ν.Δ., ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν.Τσούνης ΠΝ, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ι.Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας, η Ακόλουθος Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ως εκπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Λιμενάρχης Λέρου αντιπλοίαρχος Γ.Ρίγγας, η Διοικήτρια του Α.Τ.Λέρου Υπαστυνόμος Α΄ Αθ.Κουτσοδόντη, ο επιζών του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» κ.Βασίλειος Μαγκασιάνος, ο εκπρόσωπος του επιζώντος του αγγλικού “Intrepid” κ.Ντέϊβιντ Σμίθ, ο αντιπλοίαρχος ε.α. κ.Μιχ.Κυπριωτάκης ως εκπρόσωπος των αποστράτων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, και ο πρόεδρος του οργανισμού για τον Ελληνισμό και την προώθηση των θεμάτων ΑΧΕΠΑ Ελλάς – περιφέρεια 25 κ.Π.Μαραβέλιας.

Μετά τις καταθέσεις στεφάνων η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο, και εν συνεχεία ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στην ιστορία και τα ηρωϊκά κατορθώματα του πληρώματος του ένδοξου Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα», ενώ τόνισε το υψηλό επίπεδο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας.
Κατόπιν, οι Αρχές μετά των εκπροσώπων των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα» και πολλών πολιτών, επιβιβάσθηκαν στην Κ/Φ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, και έρριψαν στεφάνια στην θέση βύθισης του αντιτορπιλικού, εντός του λιμένος του Λακκίου.
Τιμές, τόσο στη Δοξολογία, όσο και στις υπόλοιπες τελετές, απέδωσαν άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σημαντική και ιδιαίτερα επιβλητική ήταν η παρουσία της φρεγάτας του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» και της Κ/Φ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ», που έλαβαν μέρος τις τελετές της 76ης επετείου βυθίσεως του ένδοξου Α/Τ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ».