Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών.

Πλημμύρισε από κόσμο ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλός μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έ.ε. στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ.κ. Νικηφόρου και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε εξ’ άμβωνος τον Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής, αναφέροντας πως είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στην οποία έλαβε την Μοναχική του Κουρά και εν συνεχεία την εις Διάκονον Χειροτονία του.
Ακολούθησε και δίδαξε στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία στο Άγιον Όρος, εφησυχάζοντας στο Κελλίον της Μικράς Αγίας Άννης. Όμως ο Θεός διά της Εκκλησίας μας είχε άλλα σχέδια διά εκείνον και τον κάλεσε να διακονίσει ως Αρχιερεύς εις την τότε Μητρόπολη Κονγκό, που η έκταση της ήταν περίπου 16 φορές η Ελλάδα. Και έρχεται στην σκέψη μας το Ιερόν Ευαγγέλιον που λέγει ” ο θερισμός πολύς οι δε εργάτες ολίγοι”. Ένας εξ’ αυτών είναι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης νυν Κεντρώας Αφρικής τον οποίο χαιρετίζουμε, καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε για την αγάπη του να έρθει κοντά μας και να μας ευλογήσει. Πρωτίστως όμως να χαρούμε την δική του παρουσία και να μάθουμε το πώς εκείνος εργάζεται σε μία απέραντη έκταση πολλών ανθρώπων οι οποίοι διψούν διά τον Χριστόν. Ενώ εμείς έχουμε τόσα αγαθά μπροστά μας, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούμε να βρούμε έναν Ιερέα να εναποθέσουμε τις ανασφάλειες μας και τις αγωνίες μας, εκείνος τρέχει καθημερινά… Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος έκανε και μία πρόταση για την αδελφοποίηση της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών με την Νεοσύστατη Ενορία στην Κινσάσα, την οποία αποδέχτηκε με αγάπη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Νικηφόρος.
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και με βαθυτάτη συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την αγάπη του, λέγοντας μεταξύ άλλων , ότι η αγάπη του Θεού, μας έχει όλους στην αγκαλιά του, ακόμα και εκείνους που ζουν στα πιο απομακρυσμένα και δύσβατα δάση. Ο ίδιος παίρνει όπως τόνισε δύναμη από τους Πατέρες και ανθρώπους που έζησε στην Κρήτη στα νεανικά του χρόνια, από τα μοναστήρια μας, τον Άγιο Νεκτάριο, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο που συνεχίζει με αγάπη το ιεραποστολικό έργο αλλά κυρίως από τους ανθρώπους των χωρών εκεί που αναζητούν τον Χριστό, αναζητούν τον αληθινό Θεό…
Βρίσκονται μέσα στα σκοτάδια περιστοιχιζόμενοι από Μάγους και Ψευτοπροφήτες με συμφέροντα κέρδους αλλά παρόλα αυτά ψάχνουν και αναζητούν και χωρίς να ξέρουν πολλά πράγματα, υμνούν και εξυμνούν, ακόμα και χωρίς ιερέα μέσα σε χορτοκαλύβες τον Θεό. Η μεγάλη παράκληση μας είναι να προσεύχεστε για όλους τους ανθρώπους εκεί, γιατί η αγάπη δεν έχει όρια, γιατί η αγάπη είναι εκείνη που οδηγεί την Ιεραποστολή
Πριν το τέλος του Αρχιερατικού Συλλείτουργου ο οικείος εφημερίος και Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος είχε και επέτειο 12 ετών από την εις Διάκονον χειροτονία του, και τον οποίο συνεχάρησαν αμφότεροι Αρχιερείς αναφωνώντας μαζί με όλο το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα, το ”Άξιος” για την μέχρι τώρα καρποφόρα διακονία του, ευχόμενοι καλή συνέχεια στο άξιο ιερατικό του υπούργημα, προσέφερε ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο εκ της Ενορίας στον Μητροπολίτη κ.κ. Νικηφόρο διά των χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, καθώς και σεβαστό χρηματικό ποσό από το φιλόπτωχο ταμείο του Ναού, για το έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής.